Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vietor sa na Spiši postaral o igelitkovú katastrofu
Zdielať na

Vietor sa na Spiši postaral o igelitkovú katastrofu

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Februárové počasie pripomína bláznivý apríl. V okolí Spišskej Novej Vsi po celý deň vyčíňal silný vietor, ktorý sa postaral o igelitkovú katastrofu. Tašky rozfúkalo z miestnej skládky odpadu.

Vietor sa pri Spišskej Novej Vsi postaral o plastovú katastrofu. Z miestnej skládky odpadu rozfúkal množstvo igelitových tašiek a obalov. 

Bude nutná brigáda

Pracovníci skládky odpad síce pre prípad rozfúkania zasypávajú, ale voči dnešnému vyčíňaniu vetra nemali najmenšiu šancu. Nedokázali odhadnúť, koľko igelitiek sa mohlo dostať do vzduchu. 

Tašky sa nachádzajú na ploche niekoľkých kilometrov štvorcových. Pracovníkov skládky čakajú hodiny práce, aby odpad pozbierali. V takomto prípade slúžia na skládke zabezpečovacie siete, ale aj tie boli počas dnešného vetra bezpredmetné. 

Prevádzkovateľ skládky je povinný dať v zmysle zákona o odpadoch stav do pôvodnej podoby. Plasty majú mimoriadne dlhú dobu rozkladu. Príroda si s ním nevie dať rady. V priebehu víkendu chce riaditeľ výrobnej firmy, z ktorej sa igelitky rozleteli, uskutočniť brigádu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy