Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Klienti zariadenia Čistý deň plesali
Zdielať na

Klienti zariadenia Čistý deň plesali

DIAKOVCE / Začalo sa to podozrením zo sexuálneho zneužívania, šikany zastrašovania a bitky. Rozhodnutie o ponechaní, či odobratí akreditácie resocializačnému zariadeniu Čistý deň, putuje po Slovensku v obálke. Na jej obsah si ešte budeme musieť počkať. Rovnako tak rodičia, klienti a vedenie. Oznámiť ho na spoločnom, prísne abstinenčnom plese v Diakovciach, sa nepodarilo.

Ples resocializačného zariadenia Čistý deň, v kultúrnom dome v Diakovciach, si nenechal ujsť ani jeden zo súčasných 31 klientov. A prišli aj tí niekdajší. Na ples ich pozvali rodičia, ktorí ho vymysleli. Úvodný valčík zvládli na jednotku. Bol to abstinentský ples, do pohárov na víno sa nalievala výlučne vinea, a pre mnohých klientov centra to bol ich prvý ples v živote.

Budúcnosť centra, v súvislosti s akreditáciou, je v obálke, ktorá bola 9. februára odoslaná z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny právnikom zastupujúcim zariadenie. To, či si po týždni advokátska kancelária obálku z pošty prevzala, zatiaľ jasné nie je. "Už ste počuli, že v poslednej dobe je mnoho iných nových káuz, nikto nič nerieši, ale keď odišli dve klientky z Čistého dňa do školy a nevrátili sa, mimochodom vieme, že sú vo Frankfurte, tak sa všetci točili okolo Čistého dňa," povedal svoj názor Peter Tománek, riaditeľ zariadenia Čistý deň.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy