Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ľudia žijúci za Ružínskym mostom zúria, musia cestovať desiatky kilometrov navyše
Zdielať na

Ľudia žijúci za Ružínskym mostom zúria, musia cestovať desiatky kilometrov navyše

KOŠICE / Obava zo zrútenia mosta ponad Ružínsku priehradu, viedla k vyhláseniu mimoriadneho stavu. Tisíce obyvateľov Spiša a Hnileckej doliny núti táto situácia k obrovským obchádzkam. Poslanci košického samosprávneho kraja v pondelok rozhodovali o riešeniach, no otázky a názor prítomných obyvateľov si nevypočuli.

Po vyše dvojhodinovom rokovaní poslanci vzali na vedomie predloženú informáciu a schválili návrh na uznesenie, ktoré predložil poslanec KSK Igor Jutka. Zastupiteľstvo KSK uložilo predsedovi, aby inicioval zvolanie krízového štábu kraja po tom, ako bude známe stanovisko ministerstva obrany a armády k výstavbe pontónového mosta cez Ružínsku priehradu. Na zasadanie štábu majú byť prizvaní starostovia dotknutých obcí z dolného Spiša a všetky zainteresované inštitúcie.

Po uzavretí mosta KSK zabezpečil pre obyvateľov Hnileckej doliny obchádzkové trasy v smere do Košíc. Pre obyvateľov obce Opátka zabezpečil úpravu účelovej lesnej cesty, ktorou sa cez les možno dostať do lokality Zlatník pri obci Košická Belá a napojiť sa normálnu cestu do Košíc. Správa ciest KSK zakúpila deväťmiestny automobil, ktorým v spolupráci s obcou Opátka bude zabezpečený prevoz detí do školy v Košickej Belej. "Obyvatelia nie len mesta, ale aj celého okolia to cítia, ako jednú veľkú prekážku," povedala primátorka mesta Krompachy Iveta Rušinová .

Časť prítomných občanov odchádzala z rokovania nespokojná. Mnohým prekážalo, že nemohli vystúpiť v rozprave a nedozvedeli sa nič nové. "Akože bude diskusia, kde sa môžu aj občania vyjadriť a nič z toho nebolo," povedal nespokojný občan. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy