Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Veľká zmena počasia sa blíži, takýto bude víkend
Zdielať na

Veľká zmena počasia sa blíži, takýto bude víkend

SLOVENSKO / Počasie na Slovensku začína ovplyvňovať studený front. Zatiaľ je to najmä jeho oblačnosť, ale v priebehu dňa sa pridajú aj zrážky. Najskôr budú dažďové, no na severe bude klesať postupne hranica sneženia až na 700 metrov nad morom. Po mimoriadne vydarených a teplých dňoch v týchto nadmorských výškach na našom území sa sem opäť vráti chlad a sneh. Denná teplota dnes dosiahne od 0 do 5°C.

Sobota bude s premenlivou, na severe a východe veľkou oblačnosťou a tu sa budú častejšie objavovať aj prehánky, prevažne snehové. Denná teplota dosiahne od 4 do 9, na severe a východe od 0 do 4 °C.

"Studený front totiž premieša jednotlivé vzduchové vrstvy nad našim územím, a pretože sa vo vyšších vrstvách nachádza vzduch teplý, týmto premiešaním sa dostane teplý vzduch do nižších polôh a tak sa paradoxne po prechode studeného frontu v nižších polohách zmenší oblačnosť a oteplí," uviedla meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.  Vietor od severozápadu až severu do 20-25 kilometrov za hodinu.

Nedeľa bude polooblačná, na severe a východe až oblačná a tu naďalej prehánky, od asi 900 m snehové. Cez deň sa vzduch zohreje na 4 až 8°C, na severe miestami okolo 2°C.

Lyžiari sa môžu tešiť z nastupujúceho počasia, pretože cez víkend nasneží v našich lyžiarskych strediskách opäť pá cm snehu, nebude ich veľa, ale k tým cm, čo máme, sa pridá čerstvá snehová perina.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy