Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Zahraničným študentom sa na Slovensku páči
Zdielať na

Zahraničným študentom sa na Slovensku páči

BRATISLAVA / Slovenské univerzity sa stávajú veľmi atraktívne pre zahraničných študentov. Na imatrikulácii sa na Univerzite Komenského stretla stovka zahraničných študentov, ktorí sú súčasťou takzvanej "erasmus generácie". Zatiaľčo pre niektorých študentov je lákadlom napríklad výučba jazykov alebo manažmentu , pre iných sú to ceny. Činska študentka tvrdí, že je u nás lacno.

Program Erasmus je vlajkovou loďou EÚ v oblasti vzdelávania. Tento rok program oslavuje 30 rokov od svojho vzniku v roku 1987.Slovensko sa do vzdelávacieho programu zapojilo v roku 1998, za 19 rokov sa tak na slovenskej univerzite vystriedalo viac ako 12 tisíc zahraničných študentov. "Najčastejšie prichádzajú talianski študenti, možno Portugalci, Španieli, Francúzi," vymenováva Daniela Ostatníková, Inštitucionálny koordinátor Erasmus programu UK.  

Mnohí študenti si vybrali pre štúdium Bratislavu preto, lebo sa nachádza v centre Európy. "Môžem odtiaľto cestovať napríklad do Budapešti či iných okolitých krajín," vysvetľuje študent z Anglicka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy