Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Varovanie meteorológov: Pozor, v týchto regiónoch hrozí poľadovica
Zdielať na

Varovanie meteorológov: Pozor, v týchto regiónoch hrozí poľadovica

BRATISLAVA / Poľadovica na cestách môže v najbližších dňoch viacerým vodičom výrazne skomplikovať život, na štvrtok už meteorológia preto vydali aj výstrahu. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu bezpečnejšie sa môžu cítiť len obyvatelia severného a severovýchodného Slovenska. Naopak, na strednom a východnom Slovensku si musia dávať kvôli námraze vodiči veľký pozor.

Husté sneženie a ľad spôsobovalo v stredu vážne komplikácie na slovenských cestách. K smrteľnej nehode došlo napríklad v okrese Lučenec v stredu ráno. Havarovali tam dva kamióny a osobné auto. Jedna osoba zomrela na mieste. V okrese Rožňava zasa vodič dostal zrejme na klzkej ceste šmyk a otočilo ho do protismeru. Aj pod tieto nehody sa pravdepodobne podpísalo husté sneženie a šmykľavý asfalt.

Situácia na cestách bude najnebezpečnejšia v skorých ranných hodinách, kedy teplota klesne pod nulu a vozovka môže začať zamŕzať. "Na západe by to až také zlé nemalo byť. Naopak, na strednom a východnom Slovensku si treba dávať pozor, pretože zrážky budú namŕzať a bude sa kĺzať," myslí si meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. Podobná situácia na slovenských cestách bude pretrvávať aj počas nasledujúcich dní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy