Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dvadsať obcí z oblasti Medzibodrožia je bez vody
Zdielať na

Dvadsať obcí z oblasti Medzibodrožia je bez vody

KRÁĽOVSKÝ CHLMEC / Viac ako 20 obcí z oblasti Medzibodrožia vrátane mesta Kráľovský Chlmec bolo od nedele bez vody. Príčinou bola porucha na potrubí, kvôli nepriaznivému počasiu. Chýbajúca pitná voda spôsobila regiónu mnohé problémy.

Bežný život sa každému skomplikoval. Všetky verejné inštitúcie fungovali v obmedzenom režime. Voda v potrubí sa objavila iba občas. Ľudia sa pokúšali o zásoby. Vzápätí však vodári hlásili ďalšiu poruchu.

“V pondelok, 16. januára 2017 pracovníci odstránili veľkú poruchu na zásobnom potrubí, žiaľ, po napustení systému vznikla ďalšia porucha na prívodnom potrubí,“ píše sa v stanovisku vodárov.

Situáciu komplikovali mrazy, v týchto podmienkach nemohli byť použité zásobovacie cisterny. Dediny preto napojili na staršie potrubie. Po dvoch dňoch, keď sa už ľudia strašne búrili.

“Pracovníci Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, (VVS, a.s.) prechádzali celý úsek prívodného potrubia v dĺžke takmer 17 km, nakoľko bolo obtiažne vzhľadom na vysokú pokrývku snehu identifikovať miesto poruchy,“ píše sa v stanovisku VVS, a.s.

Ide iba o provizórne riešenie. Ľudia už síce vodu majú, no tlak v potrubí je slabší.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy