Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ukrutné mrazy sa vracajú, varuje meteorologička Miriam Jarošová
Zdielať na

Ukrutné mrazy sa vracajú, varuje meteorologička Miriam Jarošová

BRATISLAVA / Súčasné počasie v západnej, ale aj v strednej Európe má pod palcom rozsiahla a mohutná oblasť vysokého tlaku vzduchu, ktorá sa tu vybudovala v studenom vzduchu. V nej denné teploty majú zväčša mínusové hodnoty, aj keď v utorok a aj v stredu sme u nás mali lokality s teplotou nad nulou.

V tlakovej výši prevláda ustálené, slnečné a pokojné počasie, bez silného vetra. Také na nás čaká aj v nasledujúcich dňoch, ale je potrebné opäť počítať s nízkymi nočnými teplotami. "Pretože je stále sneh na našom území, musíme počítať aj s radiačným ochladzovaním v nočných hodinách, ktoré prinesie do dolín a kotlín Slovenska opäť teplotu od -18 do -22°C, ba dokonca v piatok až do -24°C," povedala meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Zvyšné lokality krajiny budú mať síce vyššiu teplotu, ale aj to budú mrazy v intervale od -9 do -17°C. Vietor fúkať nebude, a preto sa bude nad ránom v nížinách Slovenska tvoriť hmla alebo sa zamračí nízkou oblačnosťou. Hmiel a nízkej oblačnosti bude postupne pribúdať. "Denná teplota od  štvrtka až do nedele sa bude pohybovať v intervale od -4 do 1°C, ale pri hmle alebo nízkej oblačnosti bude chladnejšie, okolo -6°C," dodala Jarošová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy