Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Mrazy povolili, prišlo sneženie. Takto to vyzeralo na Slovensku
Zdielať na

Mrazy povolili, prišlo sneženie. Takto to vyzeralo na Slovensku

SLOVENSKO / Sneh komplikoval dopravu na viacerých miestach Slovenska. Najhoršia situácia bola ráno, keď väčšina ľudí cestovala do prác a deti do škôl a škôlok. Nehody sa ale tvorili počas celého dňa. Pod väčšinu z nich sa podpísalo práve počasie, no niektorí vodiči precenili svoje schopnosti a neprispôsobili rýchlosť stavu vozovky. Ťažkosti mali aj kamióny, veľa áut skončilo mimo vozovky.

Situáciu na cestách sme celý deň sledovali aj ONLINE. VIAC TU.

V okolí Starej Ľubovne a pod Tatrami od rána husto snežilo. Policajti stáli na komplikovaných úsekoch a vyzývali vodičov, aby jazdili opatrne. Na cestách bolo veľa kašovitého snehu. V Tatrách sa zase šmýkalo a poriadne fúkalo. Centimetrom snehu sa tešili najmä tí, ktorí nemuseli na cesty. Horko-ťažko sa dostávajú do dedín aj ľudia, ktorí žijú na lazoch. V lepšom prípade im pomôže obecný traktor, v horšom sánky. 

Mestu Krásno nad Kysucou patrí 14 obývaných osád. "Nerobia si zásoby na dva či tri mesiace. Teraz už chcú aspoň raz za týždeň zísť dolu aj tí ľudia, ktorí do zamestnania nechodia," vraví primátor Krásna nad Kysucou Jozef Grapa.

Cesty na Kysuciach odhŕňali v noci

V Osade u Gavlasov žijú starší ľudia, ale aj mladí, ktorí sa potrebujú dostať do práce, ich deti do škôl. Vodič Milan Buchta si už hodinu po polnoci sadol do traktora a začal odhŕňať sneh. Pani Hane Gavlasovej napríklad nesú potraviny príbuzní. Na to ale aby sa do hôr mohli dostať autami, musia mať prerazenú cestu.

Cestári sa od rána nezastavili ani na krajnom východe. Niektoré chodníky sú zasypané snehom, po iných sa ľudia chodiť neodvážia. Pán Michal napríklad odvážal sneh zo svojho dvora tri dni. Ale potom pribudli ďalšie centimetre snehu. 

Čerstvá snehová nádielka a s ňou spojené šmykľavé cesty a neopatrí vodiči. S pribúdajúcou snehovou nádielkou začali stúpať aj výjazdy hasičov. Všetky nehody sa pritom udiali v rovnakom čase. Pri Šarišských Michaľanoch skončilo auto v poli. Za Červenicou v smere na Lipany sa zrazili tri osobné autá. Zrazili sa pri tom dve osoby. Tri autá sa zranili aj na jednej z križovatiek neďaleko centra mesta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy