Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
REBRÍČEK: Toto sú najlepšie základné a stredné školy na Slovensku
Zdielať na

REBRÍČEK: Toto sú najlepšie základné a stredné školy na Slovensku

BRATISLAVA / Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) vydalo rebríček najlepších základných a stredných škôl na Slovensku.

Rebríček najlepších základných škôl na Slovensku podľa INEKO:

Rebríček najlepších stredných škôl na Slovensku podľa INEKO:

Rebríček najlepších gymnázií na Slovensku podľa INEKO:

Nové rebríčky súvisia s doplnením aktuálnych údajov za viacero sledovaných ukazovateľov. Aktuálne pritom doplnili nové údaje, ktoré sa týkajú napríklad nezamestnanosti absolventov stredných škôl a mimoriadnych výsledkov žiakov, ktoré priamo vstupujú do celkového hodnotenia škôl podľa metodiky INEKO. 

INEKO zároveň upozorňuje, že rebríčky škôl komplexne nehodnotia kvalitu školy, ale informujú o výsledkoch žiakov. Výsledky vstupujúce do rebríčkov teda nezohľadňujú rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces, napríklad rozdiely v sociálnom zázemí.

Nepokrývajú celý obsah vzdelávania a nemerajú ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom. Pre získanie presnejšieho obrazu by sa rodičia mali škôl pýtať na ďalšie uplatnenie absolventov, či už v prijímaní na vyšší stupeň vzdelávania alebo pri vstupe na trh práce. Dôležité sú aj informácie o účasti študentov na rôznych súťažiach, o technickom vybavení alebo o štruktúre predmetov.

Pozrite si archívnu reportáž TV JOJ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy