Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Bratislavského poslanca zatkla polícia, chcel od starostu 15 tisíc eur
Zdielať na

Bratislavského poslanca zatkla polícia, chcel od starostu 15 tisíc eur

BRATISLAVA / Starostu mestskej časti Bratislava – Nové Mesto vydierali. Konkrétne to mal byť jeden z poslancov miestneho zastupiteľstva, ktorý na dohodnutom stretnutí žiadal finančnú hotovosť 15 tisíc eur. Keď sa o prípade dozvedela polícia, všetky ďalšie stretnutia poslanca a zamestnanca úradu už boli nahrávané. Poslanec je už v rukách polície.

"Chcete, aby som na vás podal trestné oznámenie? Nie nechceme." Takto nejako znel rozhovor poslanca miestneho zastupiteĺstva Petra A. so zamestnancom úradu. Toho v pondelok vylákal na vopred dohodnuté stretnutie.

Poslanec na ňom žiadal prostredníctvom úradníka peniaze od starostu. Konkrétne 15 tisíc eur. "Pričom povedal, že zelená farba je dobrá, ale fialová, v tomto čase pred Vianocami, je podstatne lepšia," povedal pre TV JOJ starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý.

Odpočúvaný poslanec

Zamestnanec úradu išiel na políciu, aby vyšetrovateľovi povedal čo sa stalo. Všetky ďalšie stretnutia s poslancom už potom boli monitorované.

Nemenovaný zamestnanec úradu tak polícií zabezpečil dosť dôkazov a zvukových nahrávok, ktoré by vyšetrovateľovi mali stačiť na to, aby voči poslancovi vzniesol obvinenie. Ako svedok bol na polícií v tejto veci vypočutý aj starosta.

Až 10 rokov

"Môžeme potvrdiť, že vyšetrovateľ NAKA Prezídia Policajného zboru dnes zadržal osobu podozrivú zo spáchanie zločinu vydierania," uviedol hovorca prezídia Martin Wäldl.

Poslanec Peter A., ktorý je mimochodom aj poslancom vyššieho územného celku, mal po získaní finančnej hotovosti zabezpečiť, že určitá skupina ľudí nepodá trestné oznámenie, ktoré sa malo týkať výsledkov kontroly Národného kontrolného úradu. Zadržaný je v súčasnosti v cele predbežného zadržania. V prípade dokázania viny mu hrozí 4 až 10 rokov za mrežami. Ján Baček.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy