Polojasno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
VIDEO: Počasie skomplikovalo dopravu na viacerých miestach Slovenska
Zdielať na

VIDEO: Počasie skomplikovalo dopravu na viacerých miestach Slovenska

SLOVENSKO / Vodičov aj cestárov poriadne potrápil sneh, silný vietor a niekoľko nehôd. Ako katastrofu opisujú nočnú kalamitu vodiči, ktorí uviazli na niekoľko hodín na horskom priechode Donovaly. V noci bol úplne neprejazdný.

Stovky áut, nákladiakov aj autobusy sa nemohli pohnúť z miesta. Na Donovaloch sa stalo aj niekoľko dopravných nehôd. Na upchatú cestu sa nevedeli dostať ani cestárske autá. 

Severná D1

Husté sneženie a silný vietor poriadne skomplikovali rannú dopravnú situáciu na severnej D1-ke. Medzi Popradom a Liptovským Mikulášom husto snežilo a viditeľnosť bola minimálna, čo spôsobilo viaceré dopravné nehody a zdržania. 

​Popadané stromy aj záveje

Popradskí i kežmarskí hasiči boli od rána takmer nepretržite v teréne. Odstraňovali popadané stromy, pomáhali vodičom dostať sa zo snehových závejov a zasahovali aj v hospici v Ľubici, kde vietor spôsobil výpadok elektrickej energie.

​Nehody v okolí Rožňavy​

Od skorého rána sa nezastavili záchranné zložky v okolí Rožňavy. Hasiči sa premiestňovali od jednej dopravnej nehody k druhej. Za všetky mohli šmyky na zľadovatenej ceste. Skoro ráno ju totiž ešte nestihli posypať, a tak mali vodiči problém najprv sa s autami pohnúť, a potom pre zmenu zabrzdiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy