Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Prieskum v Čistom dni: Budú len porazení
Zdielať na

Prieskum v Čistom dni: Budú len porazení

GALANTA / Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter bude čeliť obrovskému tlaku, ak prijme akékoľvek rozhodnutie v súvislosti s resocializačným strediskom Čistý deň v Galante. Či rozhodne o ponechaní, alebo odobratí akreditácie zariadeniu, ten tlak bude rovnaký. Na utorkovom poslaneckom prieskume v Čistom dni to povedala poslankyňa Edita Pfundner (Most-Híd). "Ja sa obávam, že v tomto prípade nebude nikto víťaz, budú len porazení,“ dodala.

Akreditačná komisia pôvodne vydala odporúčanie na odobratie akreditácie zariadeniu, podľa Pfundner však zrejme konala pod značným mediálnym tlakom a v hysterickej atmosfére. Po odporúčaní ešte prebiehali úkony na zistenie skutkového stavu.

Poslankyňa klientom zariadenia povedala, že o zisteniach z poslaneckého prieskumu na Ústredí práce, sociálnych vecí a rodiny, na úrade práce v Piešťanoch a v samotnom zariadení bude informovaný aj minister Richter.

Zakladateľka Čistého dňa Zuzana Tománková Miková spresnila, že o ponechaní alebo odobratí akreditácie v tejto fáze konania nerozhoduje minister, ale šéfka sekcie sociálnej a rodinnej politiky na ministerstve. Minister Richter by rozhodoval až v prípade odvolania sa. Zariadenie nie je štátne, no má akreditáciu ministerstva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy