Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Presne o 90 miliónov eur sa hrá v Euro Jackpote. Slováci by darovali charite
Zdielať na

Presne o 90 miliónov eur sa hrá v Euro Jackpote. Slováci by darovali charite

BRATISLAVA / Čo by som tak robil, ak by som vyhral 90 miliónov eur? Túto otázku si momentálne kladú milióny ľudí po celej Európe. Presne toľko ponúka jackpot medzinárodnej lotérie - zatiaľ totiž nikto neuhádol tých správnych sedem čísel. O účasť v lotérii je naopak mimoriadny záujem.

Výhra láka aj preto, že sa z nej neplatia dane. "U nás na Slovensku v zmysle zákona o hazardných hrách nepodliehajú výhry z lotérií zdaneniu, to znamená, že tak ako je odkomunikovaná suma, 90 miliónov eur, v plnej výške ju výherca vyhráva," informuje Daša Kubovičová, riaditeľka odboru lotériových hier.

Vyzerá to tak, že ľudia, ktorí nemajú milióny eur, väčšinou presne vedia, čo by s nimi robili. Inak to nie je ani pod Tatrami. "Všetkým deťom kolotoč, aby mali radosť. Exekútora zaplatil, 90 euro na exekútora, a všetko by som daroval. Nejaké nové auto, byt pre deti, aj na charitu niečo možno, rodinu mám veľkúm," hovoria Tatranci.

Výhra sa dá zužitkovať aj so šibeničným humorom. "Teraz by som si kúpil hrobku, lebo už mám svoje roky," povedal Slovák. Ak by jackpot vyhral Slovák, bol by to miestny rekord.

"V Euro Jackpote sme doteraz vyplatili najvyššiu výhru 1,4 milióna, bolo to v novembri 2015 zhruba 1,5 mesiaca po zavedení hry Euro Jackpot na Slovensku," povedala Kubovičová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy