Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Problémovú osadu v Gelnici zbúrali a presťahovali
Zdielať na

Problémovú osadu v Gelnici zbúrali a presťahovali

GELNICA / Osada na Turzovskej ulici je v Gelnici neslávne známa. V pôvodne tichej lokalite mali susedia neustále problémy s neprispôsobivými spoluobčanmi. Drobné krádeže a hurhaj tam bol na dennom poriadku. Primátor po úradníckych peripetiách osadu presťahoval a spojil ju s inou mimo centra mesta.

Obyvatelia Turzovskej ulice si po pondelku vydýchnu. Odstránili im z ulice chatrče, kde bývali neprispôsobiví občania. Osada v meste vznikla pred 29 rokmi. Podľa miestnych obyvateľov sa spolunažívanie s osadníkmi za posledné roky poriadne zhoršilo. Pred rokom sa v osade strhla veľká bitka dvoch rodín, po ktorej skončil zasahujúci policajt v nemocnici. O pár dní v osade dobili jedného z obyvateľov na smrť.

Domy odviezli

Domy neprisôsobivých ľudí previezli na nákladných autách a drevené chatrče miestni zbúrali. Obyvateľov presťahovali k hlavnej ceste do druhej osady, ktorá vedie mimo mesta. Domy premiestnili o približne kilometer. Miestni odchádzali ťažko. "Je mi aj do plaču," povedal obyvateľ osady. 

Na celé presťahovanie osady dohliadali mestskí aj štátni policajti. "V tejto súvislosti polícia situáciu monitorovala. K narušeniu verejného poriadku nedošlo. Pričom zo strany polície zásah nebol potrebný," informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

"Neplatia nám dane, neplatia nám asi žiadne poplatky za komunálny odpad a namiesto toho my sa musíme o nich starať. Tak sme sa rozhodli túto lokalitu premiestniť do danej lokality," povedal primátor Gelnice Dušan Tomaško.

Premiestnením domov sa práce na novej osade nekončia. Mesto tu plánuje postaviť betónové oplotenie, keďže sa osada nachádza v blízkosti hlavnej cesty. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy