Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Miriam Jarošová: pozor na nočné mrazy, teplota môže klesnúť aj na -7°C
Zdielať na

Miriam Jarošová: pozor na nočné mrazy, teplota môže klesnúť aj na -7°C

BRATISLAVA / Uplynulý týždeň sa výrazne ochladilo a na teplé počasie už môžeme s určitosťou zabudnúť. Čo nás čaká cez víkend a na začiatku budúceho týždňa? Prečítajte si predpoveď na najbližšie dni od meteorologičky Miriam Jarošovej.

Počasie na Slovensku ovplyvňuje pri zemi nevýrazné tlakové pole, dá sa jednoducho povedať, že nemáme ani vysoký a ani nízky tlak nad našim územím. Natiekol k nám ale studený vzduch, ktorý sa nám postaral v sobotu o studené ráno a pretože nič výrazné nefúkalo, na mnohých miestach sa vytvorila hmla alebo sa zamračilo nízkou oblačnosťou.

Nebojte sa, tieto ranné komplikácie skončia a slniečko sa z hmlistej a oblačnej periny vykotúľa na oblohu. Len niekde mu to bude trvať dlhšie, až do predpoluňajších hodín.

Víkend

Sobota bude polooblačná, na severe a východe až oblačná a ojedinele sa môžu vyskytnúť prehánky, od asi 1200 m snehové. Denná teplota dosiahne od 9 do 14°C, na severe miestami od 5 do 9°C. Vietor iba slabý.

Nedeľa bude na tom podobne, slnečno počas dňa, na severe prechodne zväčšená oblačnosť a opäť ojedinele prehánky, na horách snehové. Zrána hmla alebo nízka oblačnosť, no v tento deň už existuje hrozba, že sa hmla či nízka oblačnosť zdrží aj dlhšie, do poludňajších hodín. Denná teplota od 10 do 15°C, ale na severe a na miestach s dlhšietrvajúcou hmlou od 5 do 10°C.

Nočné mrazy

Trošku sa pristavme pri nočných teplotách. Tie sa udržia nad nulou iba v nížinách západného a východného Slovenska, ale aj to bude iba 2 či 3 °C. Ak máte na záhrade niečo citlivé na nočné mrazy, radšej to skontrolujte, aby vám kvetinky, či zelenina nepomrzli. Na severe, v dolinách a kotlinách bude klesať teplota pod nulu, zastaviť sa môže na -5 až -7 °C.

Na budúci týždeň sa opäť vráti viac oblakov a aj dážď, na hory sneh. Teplota cez deň nepôjde vyššie ako na 6 až 12-13 °C. Ale zase v noci bude teplejšie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy