Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Komárňanov už netrápia zaliate cesty, objavil sa ďalší problém
Zdielať na

Komárňanov už netrápia zaliate cesty, objavil sa ďalší problém

KOMÁRNO / Ničivé búrky v Komárne, ktoré v krátkom čase trikrát po sebe zaliali celé mesto, už síce vystriedalo slnko, avšak ešte aj dnes tam odstraňujú škody v podobe popadaných stromov či zamočených priestorov. Do mesta však pribudol ďalší problém, ktorý vyháňa z ulíc ľudí po zotmení.

Predchádzajúce intenzívne dažde a súčasné teplé počasie sú priam dokonalou liahňou pre komárov.  V Komárne k ich rozmnožovaniu neprispievajú len dve veľké rieky, ale najmä stojaté vody a teraz po dažďových smrštiach aj plytké mláky, do ktorých kladú vajíčka.

Štát im nepomôže

Plánovaný postrek sa pred tromi týždňami neuskutočnil. Práve z dôvodu daždivého počasia. Existujúci hmyz sa tak rozšíril priam geometrickým radom. 

"Prvú časť postreku máme naplánovanú na štvrtok, budeme striekať plochu o rozlohe 1375 hektárov, bude nás to stáť 13 750 eur," potvrdil Alexander Patus z Mestského úradu v Komárne. 

To je čiastka za jediný letecký postrek, ktorý na ich potlačenie nestačí. Po rozsiahlych povodniach spred dvoch rokov minuli na postrek takmer 60-tisíc. Od štátu pomoc zrejme nedostnú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy