Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pred Redutou sú namaľované kruhy. Musia v nich stáť policajti
Zdielať na

Pred Redutou sú namaľované kruhy. Musia v nich stáť policajti

BRATISLAVA / Čitateľ nás upozornil na kruhy namaľované na zemi v okolí bratislavskej Reduty, kde sú pre predsedníctvo zvýšené bezpečnostné opatrenia. Hovorkyňa ich zámer neprezradila, vyjadril sa až policajt.

V okolí Reduty je na zemi namaľovaných zhruba šesť kruhov. Policajná hovorkyňa sa k nim nevyjadrila.

"Podrobnosti jednotlivých bezpečnostných opatrení v okolí chráneného objektu z taktických dôvodov nie je možné konkretizovať," povedala hovorkyňa policajného zboru Lucia Mihalíková.

V kruhu 6 hodín

Pointu kruhov nám vysvetlil jeden z policajtov a zaslal aj fotografiu. Tvrdí, že v kruhu musel takto 6 hodín stáť bez nároku na prestávku. Na toaletu si mohol odskočiť len v prípade, že ho mohol niekto vystriedať. Niekoľko jeho kolegov muselo po niekoľkodňovej službe navštíviť lekára s problémami s platničkami.

Po istej dobe začali tolerovať, keď sa policajt vzdialil z kruhov von. Stáť v čiernej uniforme na priamom slnku pritom nie je nič príjemné. Podobne musí stáť i čestná stráž prezidenta, rozhodne to nie je dlhých 6 hodín. "
"Členovia čestnej stráže prezidenta sa striedajú vždy po hodine, v prípade extrémneho tepla alebo mrazu je to po pol hodine," informuje hovorca _____.

Pozrite si reportáž redaktora Davida Mimru:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy