Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Predsedníctvo v Rade EÚ. Bratislavu čakajú dopravné obmedzenia
Zdielať na

Predsedníctvo v Rade EÚ. Bratislavu čakajú dopravné obmedzenia

BRATISLAVA / Bratislavčanov a návštevníkov hlavného mesta čakajú počas nadchádzajúceho predsedníctva Slovenska v EÚ dopravné obmedzenia, polícia nasadí do ulíc i viac hliadok. Informáciu priniesli zástupcovia polície, ministerstva zahraničných vecí a samosprávy.

Policajný prezident Tibor Gašpar sa vyjadril, že sa budú snažiť obmedziť tieto opatrenia na minimálnu možnú mieru. "V súvislosti s predsedníctvom bude na území Slovenska, predovšetkým v Bratislave, okolo 200 akcií," upresnil ďalej. Do kategórie top z hľadiska bezpečnosti pritom zaradil 26 z nich.

Zasadnú v Redute

Hlavná časť rokovaní sa uskutoční v Redute v historickom centre Bratislavy, kde sídli Slovenská filharmónia. Práve v okolí Reduty budú platiť prísnejšie bezpečnostné opatrenia vrátane zákazu parkovania, priebežne tam bude uzatvárané verejné priestranstvo a v niektorých týždňoch dôjde aj k výlukám električkovej dopravy.

Prídu z Viedne

Slovensko očakáva, že na akciách spojených s predsedníctvom privíta až 20 000 delegátov. Väčšina z nich bude prichádzať do Bratislavy z viedenského letiska, ktoré ponúka omnoho viac pravidelných leteckých spojení než slovenská metropola. 

V závislosti na vývoji bezpečnostnej situácie bude polícia podľa Gašpara upravovať rozsah opatrení. V prípade potreby je pripravená uzavrieť verejný priestor v okolí Reduty.

Najčítanejšie správy