Jasno
17°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Pracovníci firmy z Humenného sa boja o prácu, hlavný akcionár je za mrežami
Zdielať na

Pracovníci firmy z Humenného sa boja o prácu, hlavný akcionár je za mrežami

HUMENNÉ / Zamestnanci firmy Nexis Fibers z Humenného nevedia, čo s nimi bude ďalej. Dozvedeli sa, že majoritný akcionár spoločnosti skončil za mrežami pre ekonomickú kriminalitu. O situáciu sa zaujímajú aj odborári.

Majoritný akcionár na čele spoločnosti nie je už niekoľko mesiacov. Odstúpil sám po tom, čo jeho konanie začala preverovať prokuratúra v Zürichu.

Syntetické vlákna

Svoje akcie podľa zistení reportérky Jany Veľasovej predal. V nádväznosti na to sa pred pár dňami zmenilo aj vedenie firmy. Spoločnosť Nexis Fibers vyrába syntetické vlákna a zamestnáva viac ako 420 ľudí. Tí sa s obavami obrátili na šéfa odborov.

"Každý sa pýta, každý má záujem, aby firma fungovala ďalej. Jeden povedal, že firma končí a na výplaty nie sú financie," uviedol predseda Energeticko-chemického odborového zväzu Ladislav Vinkler.

Zamestnancov neohrozia

Nové vedenie firmy ubezpečuje, že zadržanie hlavného akcionára zamestnancov v Humennom neohrozí. "Všetky kroky, ktoré podnikáme, sú za účelom zachovania firmy," uviedol predseda predstavenstva Milan Pršanec. Predstavenstvo tvrdí, že prepúšťať neplánuje.

Pozrite si priloženú reportáž:

Najčítanejšie správy