Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Bombový poplach v letke rezortu vnútra. V lietadle našli podozrivý predmet
Zdielať na

Bombový poplach v letke rezortu vnútra. V lietadle našli podozrivý predmet

BRATISLAVA / Bombový poplach mali v letke ministerstva vnútra. V lietadle, ktoré sa už nepoužíva, našiel pracovník podozrivý predmet. Stroj je pritom odstavené v areáli bratislavského letiska.

Okolo poludnia prišiel do nepoužívaného lietadla letky ministerstva vnútra pracovník inštalovať nafukovací sklz pre nácvik evakuácie. Vo vnútri ale našiel podozrivý predmet. Podľa štandardných postupov preto privolal pomoc.

Následne do lietadla vošiel odborník na výbušniny v špeciálnom ochrannom odeve. Ostatní príslušníci sa zdržiavali v bezpečnej vzdialenosti od stroja.

Atrapa bomby

Po chvíli pyrotechnik vyšiel z lietadla von. V rukách mal podozrivý predmet. Po ohliadke zistil, ze ide o napodobeninu bomby. V lietadle zostala od posledného cvičenia.

"Atrapu tam nechali pracovníci letky z praktických dôvodov, keďže ju využijú aj pri ďalšom cvičení," uviedla hovorkyňa rezortu vnútra Andrea Dobiášová.

Odparkované lietadlo

Lietadlo pritom vo vzduchu už nebolo niekoľko rokov. Využívajú ho iba na rôzne cvičenia núdzových a mimoriadnych situácii. Po jednom takom v ňom zostala atrapa nástražného výbušného systému.

"Pracovník o tom nemal vedomosť," dodala Dobiášová.

Keďže lietadlo parkuje mimo bezpečnostnú zónu, situácia neovplyvnila harmonogram letov ani bežný chod letiska.

Bombový poplach v letke rezortu vnútra. V lietadle našli podozrivý predmet, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie správy