Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na letisku v Šanghaji vybuchla bomba, Slováci tesne pred explóziou odišli z letiska
Zdielať na

Na letisku v Šanghaji vybuchla bomba, Slováci tesne pred explóziou odišli z letiska

ŠANGHAJ / Na letisku v Šanghaji vybuchla bomba. Podľa zástupcov letiska sa zranili traja ľudia, ktorých previezli do nemocnice. Šesť slovenských podnikateľov uniklo výbuchu len o chlp.

Incident sa stal pri odbavovacom termináli po druhej hodine popoludní miestneho času. Na miesto prišla polícia, letecká prevádzka bola prerušená.

Podľa agentúry Nová Čína okolnosti vyšetrujú. Na sociálnych sieťach sa objavila správa, že išlo o výbuch podomácky vyrobenej bomby.

Ni Bowen, ktorá čakala na odbavenie k letu spoločnosti Philippine Airlines povedala agentúre AP, že halou otriasol silný výbuch a ľudia sa dali na útek. "K mojím nohám sa dokotúľala plechovka o piva, z ktorej vychádzal biely dym. Mala som strach a okamžite som utiekla," povedala žena.

Slováci mali šťastie

Veľké šťastie mala skupina šiestich podnikateľov zo Slovenska. Mali letieť lietadlom, ktorému v odbavovacom priestore vybuchla bomba, ale v poslednej chvíli svoj let odložili.

"Oznámili nám, prekladajú let z dôvodov, že nie je lietadlo. Odišli sme na hotel a zrazu sme videli nejaký ruch. Prišlo požiarne auto, prišli tam policajti," hovorí jeden zo slovenských podnikateľov Mário Glos.

"A až potom nás kontaktovali z Českej republiky, že niečo také sa stalo, že či sme v poriadku," dodáva Glos.

"Bolo to možno šťastie v nešťastí. Dvaja dokonca chceli ísť na ten let. Ja hovorím, že ja určite nejdem. A nakoniec sa to ukázalo ako veľmi dobré riešenie," dodal Glos.

Pozrite si priloženú video:

Najčítanejšie správy