Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Podvodníci ponúkajú dôchodcom paplóny, jeden zadarmo, druhý za 500 eur
Zdielať na

Podvodníci ponúkajú dôchodcom paplóny, jeden zadarmo, druhý za 500 eur

SLOVENSKÉ KRIVÉ / Sociálna poisťovňa vám posiela paplóny. Jeden zadarmo, za druhý stačí zaplatiť 500 eur. Žene z Lučenca takto naletelí viacerí, hlavne starší ľudia. Jej obeťou sa stali aj 80-roční manželia zo Slovenského Krivého (okres Humenné). Situáciu zachránil dedinský poštár.

"Pod zámienkou, že je pracovníčkou Sociálnej poisťovne vošla do rodinného domu a núkala vankúše i paplóny. Jedna sada bola údajne zdarma a za druhú mali majitelia domu zaplatiť 500 eur," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Museli hľadať peniaze

Dôchodcovia zo Slovenského Krivého tvrdia, že žene dali všetky peniaze, čo doma mali. Jej to vraj ale nestačilo a povedala im, aby hľadali ďalšie. "Aby sme hľadali, aby to 500 eur bolo. Ja som už videla, že to nebude dobré," uviedla dôchodkyňa.

Sociálna poisťovňa sa od prípadu dištancuje a upozorňuje, že ich pracovník  príde domov iba v prípade, ak vykonáva kontrolu liečebného režimu. "Sociálna poisťovňa podobné akcie určite nerobí a od tohto prípadu sa dištancujeme," povedal hovorca poisťovne Peter Višváder.

Poštár hrdina

Manželia dostali peniaze späť po pohotovej reakcii pracovníka pošty a rýchlemu zásahu polície. Keď poštára 80-roční manželia poprosili o pomoc, kontaktoval policajtov z Koškoviec. Tí ženu zdržali a peniaze Anne vrátili.

"Poštár nám zachránil naša peniaze," hovorí dôchodkyňa Anna. "Bolo vznesené obvinenie 43-ročnej Renáte z Lučenca z trestného činu podvodu," dodáva Migaľová.

Na mieste bola redaktorka Jana Veľasová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy