Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Košičan si požičal tri bicykle, nevrátil ich. Skončil v cele
Zdielať na

Košičan si požičal tri bicykle, nevrátil ich. Skončil v cele

TATRY / Vo Vysokých Tatrách si podvodník na pozmenený občiansky preukaz požičal tri bicykle a nevrátil ich. Vďaka majiteľovi požičovne a tatranským policajtom Košičan v krátkom čase skončil v policajnej cele.

"Pán prišiel do predajne ako bežný zákazník. Pýtal sa na podmienky požičania bicyklov," opisuje zamestnanec predajne Lukáš Majerčák.

Klient si vybral bicykel, predložil občiansky preukaz, podpísal zmluvu a s bicyklom odišiel. Presne takýto postup použil v ďalších dvoch predajniach. "Ničím sa nelíšil od bežných zákazníkov," dodáva Majerčák.

Pozmenený občiansky preukaz

Požičal si bicykle v hodnote 1 500 eur a ani jeden nevrátil. Majiteľ požičovne upozornil na muža aj ostatné prevádzky. V jednej si Košičan plánoval požičať ďalšie štyri bicykle. Na miesto dorazili policajti. Zistili, že muž predkladal pozmenený občiansky preukaz.

Košičan sa po zadržaní postavil pred sudcu
. V superrýchlom konaní dostal muž za podvod trest odňatia slobody na 5 mesiacov s podmienečným odkladom na dobu 24 mesiacov. "Zároveň obvinenému uložil povinnosť nahradiť poškodenému škodu vo výške 1 599 eur," povedala hovorkyňa KS Ivana Petrufová.

Pozrite si reportáž redaktorky Zuzany Pojedincovej:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy