Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Komárne na stavenisku zasiahol robotníka prúd, v nemocnici zomrel
Zdielať na

V Komárne na stavenisku zasiahol robotníka prúd, v nemocnici zomrel

KOMÁRNO / Smrteľný pracovný úraz sa stal na poludnie v Komárne. Na stavenisku miestnej firmy zasiahol elektrický prúd 21-ročného muža. V nemocnici zraneniam podľahol. Inšpektorát práce zistil viaceré porušenia predpisov.

Otec a jeho dvaja synovia pracovali na zakladaní pilotov polyfunkčnej budovy pre komárňanskú firmu pomocou špeciálnej vibračnej súpravy. Po ukončení prác 21-ročný syn začal súpravu umývať vysokotlakovým čističom, vzápätí ho zasiahol elektrický prúd.

Elektrina cez plot

Muža sa záchranári snažili oživiť na mieste, potom ho previezli do nemocnice, tam zraneniam podľahol.

Do dočasnej rozvodovej skrine na stavenisku bola zavedená elektrina cez plot zrejme zo susedného pozemku. "Inšpektorát práce Nitra začal popoludní vyšetrovať príčiny vzniku predmetného smrteľného pracovného úrazu hneď bezprostredne po oznámení," povedal hlavný inšpektor Róbert Bulla.

Porušenia predpisov

Elektrinou zasiahnutý mladý muž bol zamestnancom a zároveň aj konateľom firmy z Rumanovej. "K zásahu došlo z elektrického zariadenia staveniska, inšpektorát práce v priebehu vyšetrovania pri tých prvotných úkonoch zistil viaceré porušenia predpisov na úseku ochrany života a zdravia," hovorí Bulla.

Rozsah zodpovednosti a miera zavinenia je v štádiu vyšetrovania. 

Najčítanejšie správy