Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Robotníka zavalil pracovný stroj, Jozef skončil v nemocnici
Zdielať na

Robotníka zavalil pracovný stroj, Jozef skončil v nemocnici

ŽILINA / V pondelok večer hodinu pred koncom pracovnej smeny hydraulický stôl zavalili 55-ročného zamestnanca kórejskej firmy, ktorá je subdodávateľom pre najväčšiu žilinskú automobilku. Muža museli spod stroja vyslobodiť hasiči. S poraneniami hrudníka ho previezli do nemocnice.

Pracovný úraz sa stal krátko po deviatej večer. Záchranári a hasiči vyrážali k mužovi, ktorého privalil pracovný stroj.

Jozefa so zlomeninami rebier do previezli do žilinskej nemocnice. Leží na traumatologickej jednotke intenzívnej starostlivosti. "Jeho stav je stabilizovaný a je na pozorovaní," dodala hovorkyňa žilinskej nemocnice Viera Jurčiová. 

Úraz počas opravy

Jozef pracuje v kórejskej firme na výrobu autosúčiastok ako údržbár. K úrazu došlo počas opravy hydraulického stroja pred lisom.

"Zamestnanec obrúsil miesto chcel to privariť, ale si nevšimol že vrchná časť stola nie je spojená so spodnou plochou," uviedol hlavný inšpektor Rudolf Kubica z Inšpektorátu práce v Žiline.

Zavalený Jozef

Stroj Jozefa zavalil. "Hasiči zranenú osobu vytiahli pomocou hydraulického náradia a odovzdali ju záchranárom," uviedla žilinská hasičská hovorkyňa Miroslava Ondrichová.

Prípadom sa už zaoberá aj inšpektorát práce. "Došlo k zrejme zlej organizácii práce organizácii môže byť uložená pokuta až do výšky 100 tisíc eur, najmenej však 33 tisíc eur," konštatuje Kubica. 

Robotníka zavalil pracovný stroj, Jozef skončil v nemocnici, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy