Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
V hore pri Ružomberku vyhasol život, Pavla (†38) zavalil kmeň stromu
Zdielať na
Krimi

V hore pri Ružomberku vyhasol život, Pavla (†38) zavalil kmeň stromu

LIPTOVSKÁ LUŽNÁ / V lese nad Liptovskou Lužnou v okrese Ružomberok vyhasol v utorok dopoludnia život 38-ročného Pavla. Smrteľné zranenia mu spôsobil uvoľnený kmeň stromu. K tragédii došlo pred očami jeho brata.

Nešťastie sa stalo v strmých kopcoch nad Liptovskou Lužnou. Skupinka lesných robotníkov v lese sťahovala drevo.

Zavalil ho kmeň stromu

Medzi nimi boli aj bratia Peter a Pavol. Obaja sú dlhoroční chovatelia koní, ktorí prácu v hore veľmi dobre poznali. Napriek tomu došlo k nešťastiu.

Počas ťahania dreva privalil Pavla uvoľnený kmeň stromu, ktorý strhol aj jeho koňa. K nehode došlo v šmykľavom a ťažko dostupnom teréne. Napriek snahe jeho kamarátov a kolegov mu už pomôcť nedokázali. Márny bol aj rýchly zásah záchranárov.

"Privolali nás k ťažkému úrazu lesného robotníka. Žiaľ, nebol zlúčiteľný so životom," konštatoval záchranár Jozef Sudický.

Zranený kôň

Telesné ostatky zniesli záchranári do dediny. Konať začali aj policajti. "V súvislosti s touto udalosťou začal vyšetrovateľ trestné stíhanie pre podozrenie z prečinu usmrtenia," uviedol žilinský krajský hovorca Radko Moravčík.

Koňa, ktorý sa pri nešťastí tiež vážne zranil, mal pôvodne priamo na mieste zastreliť privolaný poľovník. Nakoniec ale zviera za pomoci druhého koňa vytiahli z hory na lúku. Jeho osud je momentálne veľmi neistý.

Pavla zavalil kmeň stromu, neprežil. Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy