Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Nasledujúce dni sa pripravte na tropické teploty, bude nad 30°C
Zdielať na

Nasledujúce dni sa pripravte na tropické teploty, bude nad 30°C

SLOVENSKO / Počasie nielen na Slovensku, ale v celom stredoeurópskom priestore je ovplyvňované rozsiahlou oblasťou nízkeho tlaku, ktorí má niekoľko samostatných stredov. V strede týždňa budeme oblační až zamračení, na mnohých miestach s dažďom, prehánkami, ba aj búrkami, ale už vo štvrtok sa situácia bude meniť.

Vo štvrtok sa nad západom EÚ prehĺbi tlaková níž a po jej prednej strane k nám začne prúdiť veľmi teplý pôvodom tropický vzduch. Znamená to, že sa denná teplota v počas víkendu a podľa všetkého aj na začiatku budúceho týždňa poriadne zdvihne.

Vyššie teploty

Bude síce popoludní vývoj kopovitej oblačnosti a prehánok a búrok sa nezbavíme, dokonca búrky môžu byť aj intenzívne, ale maximálna denná teplota sa bude udržiavať v intervale 25 až 31-32°C, na severe miestami okolo 23°C.

"Sú to teploty vyššie, akoby sme tu na začiatku druhej polovice júna mali mať," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Najmä na východe

Teplý vzduch však bude prioritne prúdiť do východnej časti krajiny, a teda aj tam sa dajú tropické teploty očakávať najviac a najskôr. Podujanská nížina nebude studená, ale podľa všetkého sa tu denná teplota nad hodnotu 28-29°C nedostane.

Tridsať stupňov Celzia sme už na Slovensku tento rok mali, začiatkom júna a bolo to v Kamenici nad Cirochou, na východe Slovenska.

Pozrite si predpoveď počasia na najbližšie dni:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy