Skoro jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Riaditeľ sa priznal, že zbil žiaka. Odchádza zo školy
Zdielať na

Riaditeľ sa priznal, že zbil žiaka. Odchádza zo školy

BANSKÁ BYSTRICA / Ľudsky aj profesionálne som zlyhal. Takto sa vyjadril riaditeľ súkromnej základnej školy v Banskej Bystrici. Počas vyučovania zbil svojho 14-ročného žiaka. Ten prišiel domov s modrinami a podliatinami na tvári, rukách aj chrbáte. Riaditeľ zároveň vysvetlil okolnosti incidentu. Tvrdí, že bitka bola dôsledkom nebezpečného konania tohto žiaka voči mladším spolužiačkam.

"Ľudsky aj profesionálne som zlyhal, som pripravený niesť následky, chcem sa matke ospravedlniť, že som nedokázal pomôcť jej synovi aj kolegom, ktorých som uviedol do tejto situácie," povedal riaditeľ školy Aleš Štesko.

Riaditeľ priznal, že chlapec trpiaci poruchami správania, navštevoval ich súkromnú školu iba rok. Vedeli o jeho problémoch a boli odhodlaní im čeliť. Riaditeľ pred novinármi tvrdil, že v prípade Mareka išlo o špecifický druh správania, s akým sa doteraz na škole ešte nestretol.

"Chcem sa ospravedlniť matke za to, že sme nedokázali pomôcť jej dieťaťu a kolegom, ktorých som uviedol do tejto situácie," hovorí riaditeľ.

Vo funkcii skončil

Nechcel to bližšie konkretizovať. K jeho skratovému konaniu, ktoré vyvrcholilo bitkou malo dôjsť podľa jeho slov po poslednom chlapcovom správaní. Marek skončil po bitke s modrinami a podliatinami na hlave, tvári a končatinách. Po minulotýždňovom incidente  riaditeľ zo svojej funkcie odstúpil a škola má nové vedenie. Vyšetrovanie celého prípadu je v rukách polície.

"V tejto situácii cítim, že nie som schopný viesť školu kvalifikovane, preto potrebujem dlhší čas odstup," dodal Štesko.

Tému spracovala Katarína Kováčiková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy