Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Ďalšie zbité dieťa. Matka obviňuje z fyzického útoku riaditeľa školy
Zdielať na

Ďalšie zbité dieťa. Matka obviňuje z fyzického útoku riaditeľa školy

BANSKÁ BYSTRICA / Matka štrnásťročného Mareka tvrdí, že ho na súkromnej základnej škole v Banskej Bystrici zbil riaditeľ školy. Už naňho podala trestné oznámenie. Syn jej povedal, že riaditeľ ho napadol, pretože neslušne rozprával.

Incident, ktorý sa podľa slov matky stal na základnej škole v Banskej Bystrici už vyšetruje polícia. "Polícia v Banskej Bystrici prijala oznámenie a vec objasňujeme ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," uviedla hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Mária Faltániová.

Trestné oznámenie

Policajti prijali trestné oznámenie od matky, ktorá sa na nich obrátila potom, ako jej 14-ročného syna ošetrili na urgentnom príjme. Jeho zranenia nafotila.

Na fotografiách vidno stopy po bitke na tvári, rukách a chrbte. Chlapec je už druhý deň doma, podľa matky sa bojí ísť aj von. "Nepovedal mu nič, iba k nemu pristúpil a začal ho mlátiť. Škola mi nezavolala, že sa niečo stalo, nikto mi nezavolal," povedala Lucia.

Problémový chlapec

Lucia, matka napadnutého žiaka, tvrdí, že v takomto stave prišiel zo školy, kde ho riaditeľ zbil za neslušné vyjadrovanie. Sama priznáva, že chlapec je problémový a ťažko zvládnuteľný. Škola to podľa nej ale mala riešiť s ňou, a nie so synom.

"Nepopieram, že je problémový, má ADHD, ale mal riaditeľ mne zavolať, nie zmlátiť dieťa, takto sa to nerieši, a už vonkoncom nie pán riaditeľ," myslí si matka.

Reportérka Katarína Kováčiková sa pokúšala kontaktovať aj riaditeľa školy. Budova bola zamknutá, riaditeľ nezdvihol telefón a nereagoval ani na SMS správy. Čo sa presne v škole odohralo, bude musieť polícia zistiť až výsluchom svedkov.

Téme sa venuje Katarína Kováčiková:

Najčítanejšie správy