Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Učiteľka v škôlke bola pod vplyvom alkoholu, deti strážili policajti
Zdielať na

Učiteľka v škôlke bola pod vplyvom alkoholu, deti strážili policajti

KOŠICE / Správanie učiteľky v jednej z košických súkromných materských škôl sa rodičom zdalo podozrivé. Zle koordinovala svoje pohyby aj zle artikulovala. Jedna z mamičiek privolala policajnú hliadku, ktorá potvrdila, že učiteľka je pod vplyvom alkoholu.

Políciu na opitú ženu upozornili rodičia, ktorí nosili deti do materskej školy. "Strašne sa jej motal jazyk, mala červené oči a  motala sa," opisuje matka, ktorá do škôlky nosila dieťa.

Aby na jej stav nedoplatilo žiadne z detí, matka zalarmovala políciu. "U učiteľky bola vykonaná dychová skúška na zistenie požitia alkoholu s pozitívnym výsledkom. Polícia o tejto skutočnosti vyrozumela Magistrát mesta Košice, príslušný inšpektorát práce aj Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny," potvrdil hovorca policajného zboru Alexaxnder Szabó. Do príchodu rodičov nestrážila deti učiteľka, ale policajti.

Majiteľka

"Predstavila sa iným menom a až keď si od nej opýtali doklad totožnosti, vysvitlo, že je to majiteľka a keď nafúkala, tak tvrdila, že netuší ako sa to mohlo stať a že bola u zubára , kde jej pichli tri injekcie a z toho vraj nafúkala," hovori matka.

Škôlka bola v súkromných rukách a v prenajatých priestoroch. Vedenie mesta sa preto od kauzy dištancuje.

"Podľa platnej školskej legislatívy nejde o materskú školu, je to súkromné zariadenie, ktoré žiadnym spôsobom nespadá pod Magistrát mesta Košice, ako oficiálneho zriaďovateľa školských zariadení," vysvetľuje hovorkyňa Magistrátu mesta Košice Linda Šnajdárová.

Prečin ohrozenia

"Mala to byť anglická súkromná škôlka, ale teraz sme zistili, že ona bola len opatrovateľka," hovorí matka.

"Poverený príslušník policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodal Szabó.

Téme sa venuje redaktor Jozef Kačmáry:

Najčítanejšie správy