Polojasno
17°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Najatý strelec udal objednávateľa a dostal slobodu
Zdielať na

Najatý strelec udal objednávateľa a dostal slobodu

PREŠOV / Pred senátom okresného súdu v Prešove odzneli podrobnosti o streľbe na rodinný dom spred troch rokov. Vypovedal samotný strelec, ktorý sa ku všetkému priznal, a tak je na slobode, v podmienke. Už počas vyšetrovania odhalil niektoré podrobnosti, vrátane objednávateľa.

Pred súd sa vo štvrtok postavil jeden obžalovaný. Podľa prokuratúry ten, čo si všetko objednal. Strelec, ktorý vypovedal ako svedok, nevedel priamo potvrdiť, odkiaľ prišla objednávka.

Spomenul len človeka, ktorý bol sprostredkovateľom, a ten bol odsúdený tiež. Priznal sa a behá po slobode s podmienkou.

Detaily podpálenia

Začalo to požiadavkou na podpálenie auta, zinkasoval za to 2 000 eur. Priznal aj to, že mu pomáhala aj mladá Prešovčanka. Tá ho na miesto činu zaviezla služobným autom.

Pred súdom opísal detaily, ako podpílil luxusné auto, aj to ako o niekoľko týždňov neskôr vypálil na rodinný dom plný zásobník zo samopalu. Podľa obžaloby sú za všetkým peniaze.

Z poškodeného obvinený

Pôžička vo výške 200 000 eur, ktorú sa mal obžalovaný snažiť získať aj za použitia zastrašovania a za hranou zákona. S tým obhajoba nesúhlasí a tvrdí, že ich klient, ktorého prokuratúra označuje za hlavného strojcu, je nevinný.

Odmietajú tvrdenia v obžalobe a na hlavnom pojednávaní navrhli dokazovanie. Sám obžalovaný v prípravnom konaní uviedol, že z poškodeného sa stal obvinený. Podľa neho táto situácia vyhovuje tým, ktorým peniaze požičal.

Téme sa venuje redaktor Vlado Jurek:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy