Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V bratislavskom Lamači vylúpili banku, lupič si odniesol tisíc eur
Zdielať na
Krimi

V bratislavskom Lamači vylúpili banku, lupič si odniesol tisíc eur

BRATISLAVA / V pondelok prepadli pobočku banky v bratislavskom Lamači. Polícia v utorok zverejnila video, na ktorom priemyselná kamera zachytila neznámeho páchateľa.

Maskovaný páchateľ vošiel do banky takmer na pravé poludnie. Na záberoch vidno, ako sa najprv vydal k jednému stolu, vzal peniaze a potom išiel k druhému. Pracovníčky i ochrankára ohrozoval nožom.

"Jeden pán bol vo vnútri. Mal kuklu a on ho videl a ešte mu povedal ´prepáčte´. Ja som ho videla, keď vyšiel von. Mal kuklu," uviedla svedkyňa.

Záznam z kamery

Ide o muža vo veku 30 až 35 rokov, asi 180 centimetrov vysokého. Oblečený mal voľný modrý sveter, maskáčové nohavice a tmavé tenisky.

"Po neznámom páchateľovi policajti naďalej intenzívne pátrajú,"  dodala bratislavská krajská hovorkyňa Miháliková.

Ak ste muža na záberoch z priemyselnej kamery spoznali, kontaktujte políciu na čísle 158 alebo ktoromkoľvek oddelení.

Tisíc eur

Lupič si z banky odniesol tisíc eur. Utiekol smerom k obytným domom na Hodonínsku ulicu.

"Išiel za roh, tam si kuklu dal dole a odišiel. Vtom prišli hliadky pred banku," dodala svedkyňa.

Ak sa policajtom podarí zadržať páchateľa, hrozí mu sedem až dvanásť rokov za mrežami.

Prepady v minulosti

Pobočku na Heyrovského ulici neprepadli prvýkrát. Presne pred 7 rokmi v apríli vošiel do tých istých priestorov muž maskovaný slnečnými okuliarmi a šiltovkou. Na tri pracovníčky vytiahol strieborný revolver a s 30 tisícmi eur utiekol. Nešikovnému lupičovi sa ale pred bankou peniaze vysypali. Ničnetušiaca okoloidúca mu ich dokonca pomohla zbierať.

"Ja som nič nevidela, iba ako je zohnutý a zbiera peniaze. Myslela som si, že si ich zle zaistil, tam som mu ich pomohla zbierať," povedala vtedy Mária.

Páchateľa čakal pred bankou komplic, s ktorým ušli smerom na Záhorie.

Zaseknutá kukla

Tú istú pobočku prepadli aj v máji o rok neskôr. Do banky vošiel muž, ktorý hneď pri vstupe spanikáril, keďže sa mu kukla zasekla na tvári a nevedel si ju nasadiť.

V čase prepadu boli vnútri traja zamestnanci a klient. Páchateľ po pobočke splašene behal a ohrozoval prítomných zbraňou. Podarilo sa mu z banky odniesť desaťtisíc eur.

Ukradol aj tašku

O necelý mesiac neskôr maskovaný lupič tú istú banku vylúpil znova. Bol mimoriadne agresívny a kričal na tú istú pracovníčku, ktorá bola v banke aj počas prepadu predtým.

"Hovoril, že ju zastrelí, keď mu nedá peniaze," opisoval situáciu svedok.

Páchateľ nemal pri sebe tašku, tak o ňu obral klienta, ktorý bol v danom čase v banke. Odniesol si 2 600 eur. Pri úteku muž narazil do dverí, ktoré sa rozbili.

V Lamači vylúpili banku, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy