Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Bývalý policajt nemal na elektrinu, kradol sviečky z cintorína
Zdielať na

Bývalý policajt nemal na elektrinu, kradol sviečky z cintorína

DULOVCE / Dôchodcovi, bývalému policajtovi z Duloviec hrozí za krádež 3 až 10 ročné väzenie. Kamera ho prichytila pri tom, ako si odnáša sviečky, ktoré kupovali iní. Tie totiž bral z hrobov na cintoríne.

Množiace sa krádeže na cintoríne boli dôvodom toho, aby jedna z priemyselných kamier 24 hodín monitorovala práve toto pietne miesto. "Vence kradli, sviečky kradli, museli sme pritvrdiť," hovorí starosta obce Štefan Caletka.

Kamerový systém zakrátko obecným policajtom odhalil  podozrivú osobu. Sedemdesiatročný dôchodca to mal do cintorína len cez cestu. Sviečkami dotiaľto riešil situáciu po tom, ako mu vypli elektrinu.

Nemá elektrinu

"Cintorín je blízko a ja nemám elektriku, keď niečo robím, tak potrebujem svetlo, potom keď už si ľahnem, tak na tom nezáleží," povedal dôchodca Štefan.

Štefan dostal pokutu ako upozornenie. Keďže elektrinu naďalej nevedel platiť, znova zamieril na cintorín. A opäť ho nasnímala kamera. "Druhý raz sme to už museli dať štátnej polícii," povedal starosta.

Bývalý policajt

"Odcudzil z hrobu voskové sviečky, škoda bola predbežne vyčíslená na 10 eur," tvrdí hovorkyňa Božena Bruchterová. "Nakoľko bol skutok spáchaný na mieste požívajúcom pietu, alebo všeobecnú úctu, hrozí za tento zločin trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov," pokračuje Bruchterová.

"Nech sa páči, a to bol bývalý policajt, desať rokov by som nedal mu, ale dal by som mu aspoň tri roky, alebo niečo také, že odrábať si," hovorí občan Duloviec.

Zveličujú

Obvinený dôchodca neveriacky krútil hlavou že by, ako on hovorí, za pár sviečok z cintorína, mohol ísť aj do väzenia. "Už mi doručili, zatiaľ sa tam nepíše nič také, pokuta! Viem, však ja som zo zákonom robil, kde bolo treba, zastupoval som aj fotografistu. Čo sa dá robiť, oni to zveličujú, a koľkých ja keď odtiaľto vidím, koľkí určite nechodia tam len na hrob," dodal Štefan. 

Reportáž o dôchodcovi, ktorý kradol sviečky, spracovala redaktorka Drahu Dobrovicsová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy