Skoro jasno
16°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Vanesske pomohol Rozboril. Povolal advokátsky tím, aby sa dostala domov
Zdielať na

Vanesske pomohol Rozboril. Povolal advokátsky tím, aby sa dostala domov

ČIČOV, BRATISLAVA / O tom, že ho z pôrodnice vzali do detského domova rozhodli iní, aj napriek tomu, že rodičia o umiestnení postihnutého dievčatka v ústave nikdy neuvažovali. Dnes je už 3 a polročná Vanesska z Čičova pri Komárne konečne doma. Boj s úradmi sa skončil. Mama Martina je v siedmom nebi – obrazne aj v skutočnosti. Vilo Rozboril a Siedme nebo jej výrazne pomáhajú.

Viete si predstaviť, že by vám sociálka a súdy odobrali dieťa krátko po pôrode? A ak by ste sa pýtali na dôvod, odvetili by vám, že preto, lebo je choré a vy sa oň nebudete vedieť adekvátne postarať? Ak ste si práve povedali, že je to nonsens, pretože žijeme v 21. storočí, mýlite sa.

Presne takto sa pred viac než tromi rokmi začal jeden z najabsurdnejších súdnych prípadov na Slovensku. Martina vychovala úplne normálnym spôsobom štyri deti.

Krížová cesta

Napriek tomu, že žila trochu skromnejším životom, jej deťom nikdy nič nechýbalo a nejavila žiadne známky asociálneho správania. Pred takmer štyrmi rokmi sa jej narodila dcérka Vanesska.

Hoci sa z príchodu nového potomka nesmierne tešila, jej radosť netrvala dlho. Dievčatko sa narodilo s vrodenými zdravotnými problémami, čo odštartovalo celú krížovú cestu.

"Malú Vanessku jej z pôrodnice, nebola ani deň doma, zobrali do dojčáku. Potom predbežným opatrením neskôr do detského domova. Dievčatko je tri a trištvrte roka v detskom domove. Matka o ňu bojuje. Záznamy z detského domova hovoria, že ju bola navštíviť minulý rok 96-krát. Ergo, tá žena je tam stále. Vám zoberie súdne rozhodnutie a sociálka dieťa s odôvodnením, že vaše dieťa je choré. Tam nebol iný dôvod. Martina má za sebou štrnásť pojednávaní, šestnásť odročení a neviem čoho všetkého. Dodnes bojuje o jedinú vec – prosím vás, môžem dokázať, že sa viem aj o svoje piate dieťa postarať? Pre mňa je to najabsurdnejší a najškandalóznejší príbeh v histórii Siedmeho neba,“ myslí si moderátor Vilo Rozboril.

Advokátsky tím

"Tak sme si povedali, dostaneme Vanessku domov, my sme spravili jednu vec, ktorá sa ukázala ako totálne účinná, a to bolo povolanie silného advokátskeho tímu pre Martinu," hovorí Rozboril.

"Vtedy sa to pohlo, keď došiel Vilo zo Siedmeho neba aj na súd, odvtedy sa všetko zmenilo," vysvetľuje Martina.

Pozrite si reláciu v Siedmom nebi v stredu o 20:30 na JOJke.

Reportáž spracovali redaktorky Drahu Dobrovicsová a Martina Karasová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy