Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Masér Pavol Kostka popiera, že zarábal nekalými praktikami
Zdielať na

Masér Pavol Kostka popiera, že zarábal nekalými praktikami

BRATISLAVA / Masér Pavol Kostka odmieta tvrdenia poslanca Miroslava Beblavého, podľa ktorého si zarábal nekalými praktikami. K celej veci sa vyjadril aj premiér Robert Fico.

Poslanec Miroslav Beblavý v utorok vyhlásil, že Všeobecná zdravotná poisťovňa platí ročne masérovi Pavlovi Kostkovi toľko, koľko stojí ročný plat 250 sestier.

Televízia Markíza následne upozornila na podrobnosti v stanovisku Kliniky Kostka, kde bolo ukryté meno asistentky premiéra Roberta Fica Márie Troškovej. Úrad vlády tieto obvinenia označil za fabuláciu.

"To stanovisko poslal pán Kostka ako predstaviteľ tejto kliniky všetkým médiám a my s tým nemáme nič spoločné, je to bežná komunikácia," povedal Fico.

Bráni sa

Pavol Kostka sa škandalizácii svojho podnikania bráni. "Údaje o hospodárení kliniky, ktoré uvádza poslanec Beblavý, sú nepravdivé. Klinika nikdy nedostávala od VšZP takéto objemy finančných prostriedkov. Žiadame, aby pán Beblavý prestal osočovať kliniku v rámci predvolebnej kampane," znie vo vyhlásení Kliniky Kostka.

Podľa Beblavého si Kostka v štátnej poisťovni vyloboval unikátny kód, vďaka čomu mu preplácali predražené výkony.

"Uňho si objednala VšZP niečo, čo si u nikoho iného neobjednala pod názvom cielená dlhodobá terapia a začala mu za to platiť 45 eur za 3 hodiny liečby," tvrdí Beblavý.

Podľa Všeobecnej zdravotnej šlo o pilotný projekt a v zhode so stanoviskom premiéra - v roku 2015 po kontrole Kostkovi tento kód odobrali. "Išlo o testovanie projektu, v rámci ktorého bol zazmluvnený spomínaný výkon," informovala hovorkyňa poisťovne Petra Balážová.

"Kód dostali za vlády pána Uhliarika a pána Faktora, keď bol v poisťovni," vyhlásil Fico.

Sporná dotácia

Mimovládna organizácia Transparency International zverejnila informácie, podľa ktorých Kostka dostal z úradu vlády dotáciu 20 tisíc eur.

"Ak sa ukáže, že táto dotácia bola použitá v rozpore s účelom, na ktorý bola určená alebo zneužitá, automaticky sa vyžaduje vrátenie týchto peňazí," dodal Fico.

Pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy