Jasno
11°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Reportér TV JOJ Dárius Haraksin otestoval nové klientské centrum
Zdielať na

Reportér TV JOJ Dárius Haraksin otestoval nové klientské centrum

BRATISLAVA / Reportér TV JOJ Dárius Haraksin otestoval nové klientské centrum Okresného úradu v Bratislave. Vyskúšal, koľko bude trvať prepis auta, ktorému skončil lízing.

Reportér Dárius Haraksin prišiel do klientského centra o 8:47, celý proces aj s čakaním na vybavenie trvalo hodinu aj 23 minút. Podľa reportéra v budove chýba bankomat, na pošte sa dá platiť len hotovosťou.

Bezkontaktná platba v kolkomate prebehla bez problémom. Parkovanie pre klientov centra je zdarma do 90 minút.

Klientské centrum v Bratislave je v skúšobnej prevádzke od 1. februára do 29. februára. Ostro začne fungovať od 1. marca.

Človek vybaví všetko

Klientské centrum v Bratislave je 44., ktoré otvorili, do volieb ich bude ešte päť. Spolu ich však bude 79, zvyšné by mali byť otvorené v tomto roku. "Človek si tu vybaví všetko, čo potrebuje k svojmu životu. Je to napríklad občiansky preukaz, vodičský preukaz, prevod auta, je tu oddelenie pre živnostníkov, aj pobočka Slovenskej pošty. Očakávame, že sem príde aj Sociálna poisťovňa, že tu bude daňový úrad, že tu bude mať Všeobecná zdravotná poisťovňa svoju pobočku," vysvetlil Robert Fico s tým, že všetko, čo občan potrebuje, vybaví na tomto mieste.

Požiadal však ľudí o toleranciu, pretože ide podľa neho o nové pracovisko ako aj nové technológie.

Miľník pre Bratislavu

Podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka je klientské centrum určitým míľnikom, pretože znamená zavŕšenie jednotlivých etáp, v rámci ktorých sa rezort snaží sústrediť reformu ESO práve na zvýšenie kvality služieb poskytovaných občanom. "Bratislava veľmi intenzívne trpela nedostatkovými orgánmi, ktoré fungovali nie veľmi dobre a dostatočne kapacitne," priblížil.

Pozrite si priložené video:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy