Jasno
12°
Bratislava
Veľké sťahovanie úradov, doklady vybavíte na jednom mieste
Zdielať na

Veľké sťahovanie úradov, doklady vybavíte na jednom mieste

BRATISLAVA / Rok a pol trvá reorganizácia úradov v hlavnom meste. Úrady sa sťahujú na jedno miesto. Čakacie doby by sa mali výrazne skrátiť.

Vybavenie živnostenského listu na počkanie, prihlásenie auta na živnosť do pol hodiny, či ukončenie lízingu vášho auta za tri minúty. Denne sa v budove podľa odhadov premelie 700 ľudí. Najväčšou zmenou je jednoznačne sídlo všetkých odborov okresného úradu.

"Agendy všeobecnej vnútornej správy, agendu cestnej premávky, agendu živnostenského podnikania, ďalej budú vybavované agendy životného prostredia, pozemkového a lesného úradu," uviedla vedúca služobného úradu Ministerstva vnútra Denisa Saková.

Kontrolovaní elektronickým systémom

Zamestnanci budú vďaka elektronickému systému kontrolovateľní, koľko agendy za deň vybavia. Zároveň, ak systém ukáže, že sa tvoria rady, nabehnú úradníci k prepážkam podľa potreby. Zatiaľ všetko od ôsmej do tretej popoludní, v stredu do piatej a v piatok do druhej. Nestránkový deň už nebude.

"Operatívne sa budeme snažiť aj prispôsobovať úradné hodiny. Pretože doterajšia prax ukázala, že najväčší nápor, najväčší pík sa pohybuje zhruba medzi 8 až 11 hodinou," dodala Saková.

Koniec Kopčianskej

Do pondelka sa musí presťahovať do nových priestorov 350 zamestnancov. Okrem úradov tu bude aj kopírovacia služba, pošta, povinné zmluvné poistenie, osvedčovanie listín či podateľňa katastra.

Najväčšiu zmenu pocítia najmä motoristi. Vybavovanie na Kopčianskej ulici je minulosťou. "Riešili sme stovky sťažností od občanov, pretože podmienky tam boli totálne nevyhovujúce. Mali sme tam problémy dokonca so statikou budovy," uviedol viceprezident policajného zboru Ľubomír Ábel.

Na obhliadku vozidla sú pripravené vonkajšie boxy s vyvolávacím systémom.
"Je možné využiť objednanie sa dopredu na úkon elektronicky. Občan príde na vopred dohodnutú hodinu," dodal Ábel.

Projekt stojí 12,3 milióna bez DPH. Staré budovy, ktoré sa po sťahovaní uvoľnia, budú ponúkať ako štátny majetok. Prednostne štátu.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy