Oblačno
19°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Na R1 skáču pred autá Rumuni a pýtajú si peniaze
Zdielať na

Na R1 skáču pred autá Rumuni a pýtajú si peniaze

NITRA / Na rýchlostnej ceste R1 už niekoľko dní vyčíňajú podvodníci z Rumunska. Muži skáču pred idúce autá a prosia vodičov o peniaze. Ako protihodnotu ponúkajú niečo, čo má byť vraj zlato.

Mužov, na rýchlostnej ceste zaznamenali aj dispečer monitorovacieho strediska. Situácia vyzerá tak, že staršie luxusné auto stojí na krajnici. Jeden z mužov sa snaží stopnúť okoloidúce vozidlá. Vbehne na cestu, rukami prosí a robí všetko preto, aby vodiči zastavili. 

"Keď sme to auto predbiehali tak nám takmer do cesty skočil muž tmavej pleti, pokúšal sa nás zastaviť," opisuje šoférka Zuzana.

Pokazené auto

Muži vodičom, ktorí im zastavia tvrdia, že sa im pokazilo auto a potrebujú pomoc. "V takýchto prípadoch doporučujeme vodičom, aby si  ich nevšímali a pokračovali v jazde," tvrdí hovorca diaľničnej spoločnosti Robert Kišš.

Od ľudí pýtajú peniaze na opravu auta za protihodnotu v podobe zlatého šperku. Na záberoch je vidieť, že pravosť muž skúša na skle auta. Ide len o bižutériu. 

Rozprávajú slovensky

Podvodníci sú slušne oblečení, majú Rumunské doklady a hovoria dobre po slovensky. Tažko odhadnúť, koľko ľudí im už takto naletelo. Okrem toho, že ich klamú, na diaľnici ohrozujú premávku.

Policajti,  im rozdávajú aj pokuty, ale ani to ich zatiaľ neodradilo. Ak by ste podozrivých mužov spozorovali zavolajte na číslo 158.

Téme sa venuje redaktorka Diana Pavlisová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy