Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zdravotná sestra okrádala rok poisťovňu, obohatila sa o 20 000 eur
Zdielať na

Zdravotná sestra okrádala rok poisťovňu, obohatila sa o 20 000 eur

MARTIN / Dve ženy z Martina sa dohodli na podvodnom konaní, pri ktorom okrádali zdravotné poisťovne celý jeden rok. Tridsaťtriročná Janka pracovala ako zdravotná sestra v zariadení pre seniorov. Tridsaťdeväťročná Marta sa živila propagáciou farmaceutických produktov.

Ženy okradli zdravotné poisťovne o veľké peniaze. Podľa polície zdravotná sestra Jana mala prístup do počítača lekárky, u ktorej pracovala. A práve túto možnosť využila pri spoločnom podfuku.

Za recept 1 euro

Dohodla sa na ňom so svojou kamarátkou Martou, ktorá propagovala farmaceutické výrobky. "V mene lekárky predpisovala bez jej vedomia recepty na rôznych pacientov, celkovo 341 receptov," opisuje hovorkyňa policajného zboru Jana Balogová.

Za každé jedno predpísané balenie lieku, dala Marta zdravotnej sestre 1 euro. Sama potom recepty vyberala v rôznych lekárňach. S liekmi a výživovými doplnkami potom zrejme obchodovala. Časť z nich dala zdravotníčke Jane.

Vo väzení na 10 rokov

"Výživové doplnky rozdeľovala pacientom v zariadení, v ktorom pracovala. Niektoré použila pre vlastnú potrebu. Časť z nich zlikvidovala," pokračuje Balogová.

Príslušné poisťovne nevedeli, že ide o podvod. To, čo bolo na receptoch, uhradili. Vyšetrovateľ martinskej polície obidve ženy už obvinil. Hrozí im strata slobody na 10 rokov.

"Za uhradené lieky a výživové doplnky vznikla zdravotným poisťovniam škoda vo výške 20 000 eur," dodáva Balogová.

Pozrite si reportáž Ivety Marešovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy