Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Hasiči sa museli vrátiť ku skladu pobočky, aby dohasili ložiská požiaru
Zdielať na

Hasiči sa museli vrátiť ku skladu pobočky, aby dohasili ložiská požiaru

ŠURANY / Hasiči zo Šurian sa museli vrátiť ku skladu miestnej pobočky závodu na výrobu penových súčastí interiéru pre automobilový priemysel, aby dohasili ďalšie vzniknuté ložiská požiaru. Utorkový oheň zničil takmer polovicu skladových zásob i zariadenia. Majiteľ predbežnú materiálnu škodu vyčíslil na jeden milión eur.

Hasiči zo Šurian, Nových Zámkov a Nitry a ich dobrovoľní kolegovia z Nitrianskeho Hrádku zasahovali pri rozsiahlom, požiari hangáru v priemyselnom areáli.

Dym stúpajúci z haly si v utorok podvečer všimol strážnik, hasiči boli na mieste do piatich minút. Kým majiteľ odomkol dvere, plamene prerazili už cez strechu.

Bez vody a hydrantu

Na hasenie skladu, v ktorom boli obalové materiály, lisy a lisovacie formy, museli hasiči  vodu dovážať z veľkej vzdialenosti. V okolí nebol žiadnej zdroj vody, ani hydrant.

V hale s rozlohou takmer 1 500 metroch štvorcových rozoberali naskladané kartónové obaly a vynášali ich von. Vo vnútri sa nachádzali aj vysokozdvižné vozíky na propán-butánový pohon. Zasahovalo 5 cisterien a jedno vozidlo s výškovou technikou.

Drobné ložiská

V stredu ráno sa z haly opäť dymilo, preto hasiči dohášali drobnejšie ohniská, ktoré sa rozhoreli. Situáciu ešte vždy monitorujú. K príčinám požiaru sa zatiaľ nik z kompetentných nevyjadril.

Na mieste bola redaktorka Drahu Dobrovicsová:

Súvisiace články