Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tri deti, ktoré zahynuli pri požiari v Lomničke, pochovali
Zdielať na

Tri deti, ktoré zahynuli pri požiari v Lomničke, pochovali

STARÁ ĽUBOVŇA / Troch súrodencov, ktorí v sobotu v noci uhoreli pri požiari domu, v utorok v Lomničke pochovali. Starostka miestnym sľúbila, že urobí všetko preto, aby sa takáto tragédia už nikdy nezopakovala.

Kristínku, Dalibora a Kevina pochovali presne tak, ako v tragickú noc zomreli.

Odpočívať budú spolu v jednej truhle a v jednom hrobe. Rozlúčiť sa s malými obeťami tragédie prišla celá dedina. Na kázni si ale od miestneho farára vypočuli rodičia aj tak trochu kritické slová.

"Mnohí rodičia, ktorí od Pána Boha prijali dar života svojich detí, ich nevedú k cnostiam života ale vychováva ich ulica a žiaľ, tento problém tu v Lomničke je," povedal farský administrátor Štefan Hrbček.

Všetko, čo mohla

Troch súrodencoch odprevadila na poslednej ceste hudba.

Mama Kristína to psychicky nezvládla, ešte v pondelok sa zadúšala plačom, aby jej ľudia verili, že urobila všetko čo bolo v jej silách.

Otázka času

Mnohí sa ale pýtajú, koľko takých nešťastí ešte bude. Pri pohľade na niektoré chatrče v Lomničke je možno iba otázkou času, kedy príde ďalšie nešťastie.

"Ja nie som veštec. Ja neviem, čo sa stane, ale dúfam, že zabránime požiarom a že tento bol posledný," povedala starostka Lomničky
Mária Oračková.

Pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy