Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Cestári upratovali. Špinavým snehom a kamienkami zasypali dom aj auto
Zdielať na

Cestári upratovali. Špinavým snehom a kamienkami zasypali dom aj auto

KOMÁRNO / Sneh zmiešaný s kamienkami zasypal auto a fasádu rodinného domu v obci Nesvady (okres Komárno). Môže za to cestárske auto, ktoré na ulici vykonávalo údržbu. Všetko zachytila kamera.

"Klepem si tam rezeň parádne a zrazu buchot na okno. Pozerám kameru spätne a už bolo," opisuje majiteľ domu Jaromír.

Zbytky snehovej nádielky, zmiešané s prachom a kamienkami z krajnice, pristála nielen na okne domu, ale prikryla aj zaparkované auto a fasádu.

"Za chvíľu sa vracal naspäť. Som počul zase rámus a umýval tu pomaly fasádu na druhej strane cesty. Má to význam takúto cestu odhŕňať, keď tu nemáte nič? Keď je tu po kolená snehu, tak si nikto nič nevšimne,"
sťažuje sa Jaromír.

Nevedel tomu zabrániť

Vlastníkom tejto cesty je Nitriansky samosprávny kraj. Na starosti ju majú cestári z Hurbanova.

Pri zimnej údržbe má rozhodujúce slovo dispečer, ten poslal vodiča s radlicou na cesty. Keď uvidel zábery z kamery domu, zostal zaskočený.

"Ľutujem, ale nevedel som spraviť vôbec nič, bolo to moc mokré, sneh aj voda, všetko, stiahol som na kraj trocha, oproti išlo auto," vysvetľuje vodič cestárskeho auta.

"Ono to má spĺňať funkciu, stlačiť to z cesty dole a nie hodiť to susedom cez plot,"
hnevá sa majiteľ domu.

"Išiel som okolo 40 až 45, ale nevedel som tomu zabrániť," kontruje vodič cestárskeho auta.

Sťažovať sa nechce

Majiteľ domu mal tak o starosť naviac - musel si umyť auto aj dom.

"On sa ohlásil na cestmajsterstvo v Hurbanove a oni nemajú právnu subjektivitu, to je najnižší výkonný orgán, ja som sa to, pravdupovediac dozvedel až od vás. Firma voči takýmto prípadom je poistená v poisťovni, a týmto spôsobom je možné riešiť aj tento prípad," povedal TV JOJ riaditeľ Regionálnej správy a údržby ciest v Nitre Ivan Folkman.

"Ak to pôjde dole, nebudem to riešiť. Ide mi len o to, aby tu nelietali ako Tatári po hlavnej ceste s takýmito radlicami, niekto pred nich skočí a čo s tým,"
dodáva Jaromír.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy