Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nočná mora vodičov v Martine. Asfalt je len na polovici cesty
Zdielať na

Nočná mora vodičov v Martine. Asfalt je len na polovici cesty

MARTIN / V martinskej mestskej časti Tomčany majú cestu, ktorá je len z polovice pokrytá asfaltom. Mesto takýmto spôsobom rieši rekonštrukciu vozovky. Vodiči sú ale zúfalí.

Každý vodič, ktorý cestou prechádza, si vyberie tú lepšiu stranu cesty. Ak totiž pôjde po druhej, riskuje totiž, že si poškodí nápravu. Hlboké jamy dajú zabrať tlmičom auta. Chýba tu asfaltový koberec.
"Nikto nechce ísť po tých jamách, je to len na tolerancii vodičov, či sa pustia" potvrdzuje jedna z obyvateliek.

"Dva dni vznikali komické situácie, že kto tam prvý vbehne," dopĺňa druhý. 

Zvláštna oprava

Martinský magistrát bol nútený zvoliť takúto zvláštnu formu opravy cesty. Predtým bola celá ako tankodrom. Teraz je z nej úzka asfaltka.
"Mesto pristúpilo k rekonštrukcii cesty, ktorá je v jeho vlastníctve," hovorí hovorkyňa mesta Martin Zuzana Kalmanová.

"Prišiel som o nápravu," sťažuje sa jeden z vodičov.

Nevysporiadaná časť

Druhý jazdný pruh nemohli cestári dokončiť, pretože tu je pozemkový problém. "Nevysporiadaná časť cesty je momentálne v správe Slovenského pozemkového fondu a momentálne prebieha konkretizácia jednotlivých vlastníkov," vysvetľuje Kalmanová.

"V súčasnosti to nevyzerá úplne ideálne, ale je to riešenie, ktoré pomôže tam žijúcim občanom si chrániť autá," tvrdí poslanec mestského zastupiteľstva pre Tomčany Martin Kalnický.

Provizórne riešenie

Obyvatelia Tomčian sú radi, že tu teraz existuje aspoň toto provizórne riešenie. Obávajú sa ale, kedy sa sem cestári vrátia, aby asfalt bol aj na druhej polovici cesty.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy