Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Velez-Zuzulová a Vlhová sa vrátia tam, kde začínali. Jasná sa už nevie dočkať
Zdielať na

Velez-Zuzulová a Vlhová sa vrátia tam, kde začínali. Jasná sa už nevie dočkať

BRATISLAVA/JASNÁ / Alpské lyžovanie ovládli Slovenky. Dve naše želiezka v ohni Veronika Velez Zuzulová a Petra Vlhová medzi svojimi fanúšikmi spôsobili ošiaľ. V rakúskom Flachau obsadili prvé a tretie miesto. V Jasnej, kde sa v marci bude konať svetový pohár, sa dievčat nevedia dočkať.

Veronika Velez Zuzulová a Petra Vlhová zožali fenomenálny úspech, obe prvý raz v histórii stáli na pódiu.

Aj Liptáčka Peťa, všetkých potešila, vyšvihla sa na tretie miesto. I keď ide o individuálny šport, obe naše pretekárky sú kamarátky a prajú si.

Veronikina kariéra odštartovala v troch rokoch. Lyže, na ktorých začínala, si môžete dokonca pozrieť.

"V stánku Go Zuzu si môžete pozrieť originálne predmety Veroniky Zuzulovej. Trofeje aj jej lyžiarsku výstroj," hovorí členka organizačného výboru Svetového pohára Sylvia Artzová.

Lyžiarske začiatky

Veronika a Peťa začínali na trati v Jasnej, kde práve prebieha Slovenský pohár žiakov.

Práve tam pravidelne ako školáčky pretekali a vyhrávali. Aj žiaci - pretekári sú na naše dievčatá hrdí. "Sú super a držíme im palce," zhodujú sa.

Jasná sa pripravuje

V Jasnej začiatkom marca vo veľkej rýchlosti presvištia najrýchlejšie pretekárky sveta.

"Trať je pripravená na 80 percent, na obrovský slalom potrebujeme urobiť dve vlny, tam sa to dostriekava, aby sneh sadol, aby to bolo kompaktné," vysvetľuje riaditeľka pretekov svetového pohára Jana Pavlovičová.

"Na Slovensku už vypukol ošiaľ, nezabudnite na farebné oblečenie, pomaľované tváre, transparenty a príďte dievčatá povzbudiť do Jasnej, aby sa umiestnili na pódiách víťazov," hovorí Artzová.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy