Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Sára potrebovala baterky do načúvacieho pístroja, pomohol bazár
Zdielať na

Sára potrebovala baterky do načúvacieho pístroja, pomohol bazár

BRATISLAVA / Pocit, keď niečo darujte, býva často lepší ako vtedy, ak niečo dostanete. Keď v jednom joga-štúdiu počuli o slobodnej mamičke z Bratislavy, ktorá spolu s postihnutou dcérou musí vyžiť len z opatrovateľského príspevku, rozhodli sa urobiť pre ňu vianočný bazár.

Slobodná mamička a jej dcérka Sárka musí v Bratislave v maličkej garsonke  vyžiť z 270 eur každý mesiac. "Je to ťažké. Platím hypotéku na byt. Ostatné peniaze idú na účty. Častokrát nám nezostane ani na jedlo," hovorí Katarína. Odkázaná je na pomoc rodiny.

"Pomáhajú nám najmň finančne, dávajú nám stravné lístky," vymenováva Katarína.

Načúvacie zariadenie

Dcérku vozí na najviac 4 hodiny denne do špeciálnej školy. Baterka do  zariadenia, aby Sárka počula, sa začala po niekoľkých rokoch používania vybíjať tak rýchlo, že už na obed Sára často nepočula.

Práve na Vianoce sa celá rodina mala poskladať namiesto na hračky, na nové baterky. "Chcela som prístroj kúpiť už pred dvoma rokmi, nedalo sa to," priznáva.

Vianočný bazár

Pomoc nakoniec poskytli celkom cudzí ľudia, ktorých príbeh Sáry zaujal. Nielenže dostala nové baterky, ale aj hračky, po ktorých tak túžila, no ktoré by si inak pod stromčekom nenašla.

"Zorganizovali sme vianočný bazár, kde sme priniesli veci, ktoré nepotrebujeme a za dobrovoľný príspevok sme ich predávali. Zorganizovali sme aj benefičnú hodinu jógy v našom štúdiu," opisuje organizátor bazáru Jaro Pávek.

Dojatá bola aj jej mama a darcom niekoľkokrát ďakovala.

Pozrite si reportáž redaktorky Barbory Jánošovej:

Zdielať na

Súvisiace články