Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Fico netúži vládnuť sám, spolupracovať s ním ale nechce nik
Zdielať na

Fico netúži vládnuť sám, spolupracovať s ním ale nechce nik

BRATISLAVA / Tri mesiace pred parlamentnými voľbami sa scenáre budúcej vlády rysujú o niečo jasnejšie. Strana Smer dlhodobo dáva signály, že ak vyhrá voľby, najbližšie 4 roky by vraj už nechcel vládnuť ako jednofarebná vláda.

VoľbyStrana Smer netúži mať celú zodpovednosť vládnutia len na svojich pleciach. Napriek prieskumom salale Fico slovám o jednoznačnom víťazstve vyhýba. "Šúcham nohami pod stolom a čakám, pretože volič je nevyspytateľný," povedal premiér. Šúchanie nohami sprevádza aj vysielanie lákavých signálov pre nádejné povolebné nevesty. "Skôr si myslím, že Slovensko je odsúdené na silnú dvojkoalíciu, trojkolalíciu," dodáva Fico. Aktuálne to ale vyzerá tak, že Smer sa po voľbách zrejme pre vládnutie uspokojí aj s jednou stranou.

Šepkanie v parlamente

"Uprednostňujeme stabilnú, štandardnú koalíciu," hovorí premiér. Napriek škandálom, ktoré sprevádzali ich spoločné vládnutie, Fico nechce vylučovať ani SNS bez Jána Slotu. "Ak by som takto mal začať charakterizovať politické strany, tak by som musel vymenovať veľa opozičných poslancov z iných strán, ktorí boli pri iných kauzách," myslí si Fico. Poniektorí poslanci prichádzajú aj s inými scenármi, o ktorých sa vraj polohlasne šepká v parlamente.

"Strana Most-Híd a strana Sieť sú otvorené a v podstate to verejne priznávajú, že nevylučujú spoluprácu so Smerom," povedal predseda OĽaNO Igor Matovič.

Komparz

"Viem povedať nie, hovorím nie starej politike, ktorá sa sústredí len na to, aby povedala kto, s kým, proti komu. My vládnej strane nebudeme robiť komparz," hovorí predseda strany Sieť Radoslav Procházka. "Vy si viete predstaviť, že ak my hovoríme úplne niečo iné o dôchodkoch o podnikateľoch o vytvorená nových pracovných miest, že Smer tieto podmienky prijme po voľbách? Ja takýto Smer nevidím," hovorí predseda strany Most-Híd Béla Bugár.

"Radšej ustúpime od ideologických predstáv a dáme priestor aj našemu partnerovi, aby sa videl v programovom vyhlásení," dodáva Fico.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy