Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Slovensko je v pohotovostnom režime, posilnili ochranu na východnej hranici
Zdielať na

Slovensko je v pohotovostnom režime, posilnili ochranu na východnej hranici

SNINA / Slovensko zostáva aj naďalej v pohotovostnom režime. Po sérii útokov v Paríži je posilnená ochrana na našej východnej hranici, kde pribudli stovky policajtov. Strážené sú aj strategické objekty. Jedným z nich je obrovská zásobáreň pitnej vody Starina na východe Slovenska. Aj keď tam platí vstup iba s povolením, opatrenia sú teraz ešte prísnejšie.

Vodárenská nádrž Starina je najväčším zdrojom pitnej vody nielen na Slovensku, ale aj v strednej Európe. Zvýšené bezpečnostné opatrenia platia niekoľko dní už aj tu.

Ochrana dôležitých objektov bude zvýšená až do odvolania. Medzi ne patria hrádze, vodné diela a vodárenské nádrže. Ochrana dôležitých častí objektov bude posilnená fyzicky a bude zamedzený vstup nepovolaným osobám.

Zvýšená pozornosť

"Slovenský vodohospodársky podnik, š.p., tak ako aj iné organizácie venuje zvýšenú pozornosť monitorovaniu a dodržiavaniu všetkých bezpečnostných a režimových  opatrení na všetkých objektoch, ktoré má vo svojej správe, teda aj na vodných či vodárenských nádržiach, vrátane vodárenskej nádrže Starina," tvrdí hovorca SVP Ľuboš Krno.

Ako zvýšené opatrenia vyzerajú v praxi, z pochopiteľných dôvodov slovenský vodohospodársky podnik zverejniť nemôže. "O konkrétnych opatreniach zo strategických a bezpečnostných dôvodov informovať nebudeme," dodáva Krno.

Okrem Stariny je zvýšená bezpečnosť aj u iných strategických objektov na Slovensku.

Téme sa venuje redaktorka Katarína Kleknerová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy