Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Veriaci sa rozlúčili s kardinálom Korcom, pohreb bude v sobotu
Zdielať na

Veriaci sa rozlúčili s kardinálom Korcom, pohreb bude v sobotu

NITRA / V nitrianskej katedrále Sv. Emeráma sa začala verejná rozlúčka s kardinálom Jánom Chryzostomom Korcom. Emeritný biskup zomrel vo veku 91 rokov. Pohreb najstaršieho katolíckeho biskupa bude v sobotu o jedenástej v Nitre.

Rakvu s telesnýmI pozostatkami zosnulého emeritného biskupa priviezli na Nitriansky hrad krátko popoludní. Do katedrály ju preniesli v sprievode kňazov a biskupov.

Stovky ľudí

Jána Chryzostoma Korca si do Nitrianskej katedrály chodili od popoludnia uctiť stovky ľudí. Veriaci všetkých vekových kategórií priniesli kvety či vence. Na zosnulého emeritného biskupa všetci spomínajú s pokorou a úctou. "Je to skutočne svetová osobnosť, ideme sa poďakovať," hovorí jedna z veriacich.

Telesné pozostatky zosnulého kardinála Jána Chryzostoma Korca budú vystavené aj v sobotu od ôsmej do pol jedenástej hodiny. Rakva bude pred sochou Jána Pavla II., ktorého mal vo veľkej úcte a obdive. V roku 1990 ho ustanovil za pápeža.

Pohreb v sobotu

Pohreb sa začne o jedenástnej hodine. "Prídu biskupi zo Slovenska ale aj zo zahraničia, čakáme aj početných veriacich. Budú tu pripravené aj veľkoplošné obrazovky, budú môcť byť veriaci aj takto účastní," uviedol nitriansky biskup Viliam Judák. Počas pohrebnej svätej omše zaznejú aj slová z testamentu, ktorý kardinál zanechal.

Na verejnú rozlúčku prichádzali veriaci vo všetkých vekových kategóriách:

Súvisiace články