Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Harabin vs. Švecová: skôr bude ôsma svetová vojna než nižší súd ako trest
Zdielať na

Harabin vs. Švecová: skôr bude ôsma svetová vojna než nižší súd ako trest

BRATISLAVA / Akútnymi problémami Najvyššieho súdu je nedostatok asistentov, sudcov i nevyhovujúce priestory. Podľa jeho šéfky po odchode Štefana Harabina získava na dôveryhodnosti. On jej ale odkazuje, že na svojom mieste nemá čo robiť.

Kým šéfka Najvyššieho súdu Daniela Švecová si myslí, že spravili veľa a zamestnancom sa dýcha a pracuje lepšie, Štefan Harabin si myslí opak.

Má podporu

"Škôd ako pani Švecová narobila Slovenskej republike týmto chaosom a predĺžením súdneho konania, tak z toho sa bude Slovenská republika dlho spamätávať," tvrdí Štefan Harabin.

"Nemyslím si, že je to pravdivý výrok. Myslím, že tá situácia je dnes podstatne lepšia," tvrí šéfka Najvyššieho súdu Daniela Švecová.

Dá sa povedať, že vplyv Dušana Harabina klesol a Švecová má v tom plnú podporu aj u svojich kolegov. "Cítim ju a vážim si ju," dodala. 

Harabin: je to chudera

Daniela Švecová uvádza ako jednu z priorít aj lepšie vzťahy na pracovisku, ti ich vzájomné nie sú ale najlepšie. Aj pre vyjadrenia, ktoré Harabin neľutuje. "Ja ľutujem ju, no nie je chudera? Lebo ja keby som porušoval zákony a niekto by ma nazval chudákom, tak to od neho beriem," tvrdí Harabin.

"Nebudem to komentovať. Ja by som ani jeho ani iného kolegu rovnakým spôsobom neoznačila," uviedla Švecová. 

"Ja ju vyzývam, keď nie je chudera, nech podá žalobu na ochranu osobnosti," dodal Harabin.

Štefan Harabin čelí trom disciplinárnym návrhom. "Čo je na tom hanlivé? Z môjho pohľadu je to chudera, som vám povedal aj dôvody," hovorí Harabin. "Skutočne sa snažím, aby boli tie vzťahy lepšie. V každom kolektíve sa nájde niekto, kto ich ruší," uviedla Švecová.

Kým jedny vidia zvýšenie dôveryhodnosti, druhá strana hovorí stále o prenasledovaní za právny názor po porušovaní zákona a tiež o hrách s politkmi. "Len aby spoločne so Smerom hrala mediálne hry," dodal Harabin.

Harabin: ôsma svetová vojna

Na vojnu medzi Švecovou a Harabinom má svoj názor aj premiér Robert Fico. "Je to človek, ktorý má kriticky pohľad na celý rezort a možno sa cíti ukrivdený. Nemám dôvod to komentovať, je to vnútorný život justície a musí sa s tým vysporiadať sama," tvrdí Fico.

Výsledkom disiplinárok by mohlo byť pre Harabina aj preloženie na nižší súd, on sa ale neobáva. "Skôr vypukne ôsma svetová vojna," dodáva Hrabin.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy